Natalie Dahl

Dahls Danseteater viser til Natalie Dahls selvstendig næringsdrivende virksomhet innen dans. Det gjelder både koreografi, undervisning, produksjon og skriftlig publikasjon.

Natalie startet opp med egne dansekurs i 2010 – under navnet Dahls Dansekurs. Siden den gang har det kontinuerlig blitt gitt undervisning i ballett og jazzdans på Rom for Dans i Oslo.

I 2013 fulgte hun opp med koreografi og produksjon av danseforestillinger i samarbeid med profesjonelle dansekunstnere. Navnet på foretaket ble da endret til Dahls Danseteater. Fem koreografiske verk har blitt produsert – med egne oppsetninger på Rom for Dans og Scenehuset, samt gjestespill eller oppdrag ved Tou Scene, Universitetets Aula (UiO), Norsk Design- og Arkitektursenter (Dyreverndagen), Direktoratet for e-helse, Kulturhuset i Oslo (Dansekollektivet) og Kulturhuset Blå Grotte (Dansekunst i Østfold). Deler av arbeidet har fått tilskudd fra Kulturetaten i Oslo, Fond for lyd og bilde (Kulturrådet) og Kulturetaten i Stavanger. I 2018 tok Natalie initiativet til Oslo Jazzdansfestival, som hun samproduserte og -ledet med Ingvild Vaagsether. Natalie var ansvarlig for den første utgaven gjennom Dahls Danseteater. Hun fortsatte arbeidet gjennom et nytt felles foretak, Oslo Jazzdansfestival DA, med sin partner fra og med 2019. 

I tillegg til egen virksomhet har Natalie jobbet som pedagog ved Norges Dansehøyskole, Stange videregående skole, Ballettskolen i Ski, Follo folkehøyskole, KGB dans & ballett og Terpsi danseskole.

Den faglige bakgrunnen til Natalie er en mastergrad i dansevitenskap fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (2017), en bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Norges Dansehøyskole (2010), og en bachelorgrad i kultur- og samfunnsfag ved Universitetet i Oslo (2003). I tillegg har Natalie studert dans ved Operaens ballettskole og The Urdang Academy of Ballet and Performing Arts.