Natalie Dahl

Dahls Danseteater viser til Natalie Dahls selvstendig næringsdrivende virksomhet innen koreografi, produksjon og undervisning, samt hennes medvirkende på de ulike prosjekter.

Natalie startet opp med egne dansekurs i 2010 – under navnet Dahls Dansekurs. Siden den gang har det kontinuerlig blitt gitt undervisning i ballett og jazzdans på Rom for Dans i Oslo.

I 2013 fulgte hun opp med koreografi og produksjon av danseforestillinger i samarbeid med profesjonelle dansekunstnere. Navnet på foretaket ble da endret til Dahls Danseteater. Fem koreografiske verk har blitt produsert – med egne oppsetninger på Rom for Dans og Scenehuset, samt gjestespill eller oppdrag for Tou Scene, Universitetets Aula (UiO), Norsk Design- og Arkitektursenter (Dyreverndagen), Direktoratet for e-helse, Kulturhuset i Oslo (Dansekollektivet), og Kulturhuset Blå Grotte (Dansekunst i Østfold). Deler av arbeidet har fått tilskudd fra Kulturetaten i Oslo, Fond for lyd og bilde (Kulturrådet) eller Kulturetaten i Stavanger.

Den faglige bakgrunnen til Natalie er en mastergrad i dansevitenskap fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (2017), en bachelorgrad i dans og pedagogikk fra Norges Dansehøyskole (2010), og en bachelorgrad i kultur- og samfunnsfag ved Universitetet i Oslo (2003). I tillegg har Natalie studert dans ved Operaens ballettskole, og The Urdang Academy of Ballet and Performing Arts. Hun har også jobbet som pedagog ved Norges Dansehøyskole, Stange videregående skole, Ballettskolen i Ski, Follo folkehøyskole, KGB dans & ballett, og Terpsi danseskole.